gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Twaróg z truskawką na wytrawnie



Dość nietypowe połączenie, jednak pyszne. Słodkie truskawki połączone z lekko kwaśnymi oliwkami i słonymi kaparami. Najlepsze, gdy można dostać świeże polskie truskawki.

Węglowodany są podbite przez truskawki i granat. Jeśli dasz 75 g truskawek i 25 g granatu obniżysz poziom węgli o jakieś 10g.


Składniki:


150 g truskawek

20 g czarnych oliwek

15 g kaparów w zalewie octowej

50 g granatu

250 g twarogu półtłustego


Twaróg pokruszyłam na talerzu, truskawki drobno pokroiłam, oliwki również. Kapary i granat podałam w całości.


Całość: 457 kcal


Białko: 44,9 g

Tłuszcze: 17,8 g

Węglowodany: 31, 6g

0 wyświetlenia