gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Twaróg z oliwkami i sałatką z pomidora i awokado





Składniki:


273 g twarogu półtłustego

15 g czarnych oliwek

22 g cebuli dymki

65 g jogurtu greckiego

132 g pomidora

68 g awokado

4 g natki pietruszki

5 g oleju kujawskiego z cytryną i bazylią


Pomidora i awokado pokroiłam w drobną kostkę, dodałam pietruszkę i trochę oleju. Lekko posoliłam, wymieszałam, odstawiłam.

Drobno pokroiłam oliwki. Twaróg wymieszałam z jogurtem, dodałam troszkę soli i oliwki. Wyłożyłam na talerz. Do miseczki z pomidorem i awokado dodałam szczypiorek. Wymieszałam i ułożyłam wokół sera.


Całość: 565 kcal


Białko: 45,8 g

Tłuszcze: 32,9 g Węglowodany: 23,5 g




0 wyświetlenia