gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Schab w sosie koperkowym



Dzisiaj zapraszam Was na kolejny obiad - na podstawie przepisu z Kwestii Smaku.

Sos koperkowy zawsze robiłam zupełnie inaczej, bodajże na kwaśnej śmietanie. Taki mi smakował, bo tylko taki znałam. Ale pewnego dnia wpadł mi w ręce ten przepis. Bardzo prosty, z dodatkiem warzyw. A jak warzywa, to musi być pyszne. Ba, jak z Kwestii Smaku, to musi być pyszne! I po raz kolejny nie zawiodłam się. Był fe-no-me-nal-ny.

Tak jak ostatnio - podlinkuję Wam oryginalny przepis, natomiast od siebie dodam wartości odżywcze dla porcji:


260 g ziemniaków (ugotowanych)

140 g schabu surowego

56 g sosu


To razem jakieś 517 kcal.

Sam sos - 56g to 47 kcal, więc nie jest to nie wiadomo jaka bomba.


Białko: 45,2 g Tłuszcze: 17 g Węglowodany: 44,7 g


A przepis znajdziecie TUTAJ

4 wyświetlenia