gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Sałatka z tuńczyka i ananasa


Zapraszam na sałatkę z tuńczykiem, ananasem i selerem naciowym. W wersji typowo białkowo-tłuszczowej można pominąć ananasa. Ja go użyłam, ponieważ, po prostu, trzeba go było czym prędzej wykorzystać. Składniki:

150 g tuńczyka w sosie własnym

74 g selera naciowego

48 g ogórka konserwowego (Freshona, pikantne)

40 g czerwonej papryki

104 g czerwonej fasoli (Freshona)

20 g majonezu (Kania)



Seler, ananasa, ogórka drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki razem mieszamy i dodajemy majonez.

Szybko, smacznie, kolorowo i świeżo. Całość: 458 kcal


Białko: 48,6 g

Tłuszcze: 17,8 g

Węglowodany: 20,9 g

7 wyświetlenia