gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Pasta z wędzonej makreli



Składniki:


139 g twarogu półtłustego

71 g filetu wędzonego z makreli

95 g ogórka kiszonego

61 g kajzerka

70 g sałaty


Rybę rozdrobniłam i wymieszałam widelcem z twarogiem. Dodałam drobno pokrojonego kiszonego ogórka. Podałam na sałacie, z kajzerką.

W wersji całkowicie białkowo-tłuszczowej można zrezygnować z bułki. Ja tego nie zrobiłam, ponieważ jestem tylko tylko człowiekiem, i gdy ktoś przynosi do domu świeżutkie pieczywo to... nie potrafię się oprzeć.


Całość: 554 kcal Bez kajzerki: 361 kcal


Białko: 44,5 g Białko: 38,9 g

Tłuszcze: 228,9 g Tłuszcze: 20,6 g Węglowodany: 43,3 g Węglowodany: 7,6 g

1 wyświetlenia