gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Papryczki faszerowane gzikiem



Składniki:


170 g małych papryczek (1 opakowanie papryczek dla dzieci)

63 g jogurtu naturalnego

141 g twarogu chudego

szczypior

szczypta soli

69 g bułki pszennej

69 g szynki wieprzowej gotowanej

10 g Delmy


Twaróg łączymy z jogurtem, szczypiorem i szczyptą soli. Oczyszczamy papryczki i napełniamy je masą serową za pomocą rękawa cukierniczego.


Same faszerowane papryczki mają 219 kcal i stanowią przekąskę typowo białkowo-tłuszczową.

Z pewnych względów musiałam dołożyć węgle do śniadania w postaci pszennej bułki. Całość przedstawiona na zdjęciu ma 514 kcal.


Białko: 50 g

Tłuszcze: 10,1 g

Węglowodany: 59,8 g

5 wyświetlenia