gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą



Przepis na ok 3 porcje:


800 g młodej kapusty białej

500 ml wody (Może być mniej)

338 g pomidora

169 g kiełbasy śląskiej (Pikok u mnie)

50 g cebuli

35 g koperku

10 g oleju rzepakowego


Kiełbasę pokroiłam talarki, cebulę poszatkowałam. Podsmażyłam razem na oleju rzepakowym. Kapustę poszatkowałam, zagotowałam z odrobiną wody. Gdy kapusta zmiękła dodałam kiełbasę z cebulką, gotowałam. Na koniec do duszenia dodałam pomidora. Po zdjęciu z ognia wymieszałam z koperkiem, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, jeśli było potrzeba.


Porcja 551g ma ok. 261 kcal


Białko: 11,4 g

Tłuszcze: 17,3 g

Węglowodany: 18,2 g

4 wyświetlenia