gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Klasyczna jajecznica z cebulką i kiełbasą



Takich pyszności również nie trzeba odmawiać sobie na redukcji!


86 g kiełbasa śląska (z szynki, premium, Pikok)

144 g jajka M (ok. 3 sztuki)

38 g cebula dymka

255 g pomidor czerwony

44 g rzodkiewka


Kiełbasę drobno pokroiłam i wrzuciłam na zimną patelnię. Powoli wytapiałam z niej tłuszcz. Gdy już widać było go na patelni, dorzuciłam cebulę i wszystko razem smażyłam. Po zeszkleniu cebuli wrzuciłam jajka, sól i pieprz do smaku. Z pomidora i rzodkiewki zrobiłam surówkę.


Całość: 478 kcal


Białko: 36 g

Tłuszcze: 31 g

Węglowodany: 16,6 g

0 wyświetlenia