gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Kapusta kiszona z kiełbasą


Dzisiaj taki dzień, że nie dość, ze wszystko trzeba robić szybko, to jeszcze czyszczę lodówkę. Zostało mi pół wiaderka kapusty kiszonej, dwa kawałki kiełbasy śląskiej.. Co by tu z tego wyczarować? Klasycznego bigosu nie mam czasu robić, ani nawet nie mam ochoty.


Skroiłam więc resztkę pieczarek, jaka była w lodówce, kawałek kiełbasy jaki był, podsmażyłam razem z cebulką, dodałam kapustę, zasmażyłam razem, poddusiłam i oto jest! Gorący, pyszny i szybki obiad, dzięki któremu nic się nie zmarnowało. A mąż dokończył kapustę na kanapce!


Składniki:


200 g kapusty kiszonej

177 g kiełbasy śląskiej

73 g pieczarek

34 g cebuli


Wartość dla 100 g: 131 kcal

Porcja na talerzu: 214 g - 279 kcal


Ponadto:


326 g ziemniaków

150 g jajka

11 g oleju


Całość dania: 810 kcal


Białko: 38,5 g

Tłuszcze: 46,7 g Węglowodany: 59,6 g

8 wyświetlenia