gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Kanapki z łososiem i sosem koperkowym


Składniki:

88 g ciabatty (1 sztuka)

100 g łososia wędzonego na zimno (1 opakowanie)

88 g pomidora (1 średnia sztuka)

45 g majonezu (ok. 1 pełnej łyżeczki)

50 g jogurtu typu greckiego (ok. 1.5 łyżeczki)

100 g kapusty pekińskiej z górnej części główki

1 ząbek czosnku

koperek według uznania


Łososia i pomidora kroimy w drobniutką kosteczkę, wyciskamy czosnek i mieszamy, odstawiamy aby smaki przeszły.

Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy koperek.

Bułkę przekrawamy wzdłuż. Wykładamy sos, trochę mniej niż połowę sosu na każdą bułkę, niech sos dobrze wejdzie w dziurki bułki. Na sos kładziemy kapustę pekińską, następnie łososia z czosnkiem i pomidorem. Dekorujemy koperkiem i pozostałym sosem.


Całość: ok. 800 kcal


Białko: 33,5 g

Tłuszcze: 50,5 g Węglowodany: 55,7 g


2 wyświetlenia