gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Grillowane mięso mielone z królika


Mielone z królika, pomidor z kapustą pekińską i kasza bulgur


239 pomidora czerwonego

112 g kapusty pekińskiej

5 g czosnku

50 g kaszy bulgur (surowej)

197 g mielonego z królika:

- 683 g mięsa z królika (surowego)

- 112 g szynki wieprzowej (Pikok)

- 110 g cieciorki z zalewy

- 71 g cebuli dymki

- 10g oleju rzepakowego

Mięso z królika zmieliłam w maszynce, na oleju podsmażyłam cebulkę, posiekałam cieciorkę, czosnek. Wszystko dodałam do mięsa. Na koniec oczywiście trochę majeranku, sól, pieprz. Formowałam kulki po ok. 100g i grillowałam w grillu elektrycznym.


Całość: 528 kcal


Białko: 42,5 g

Tłuszcze: 16,6 g

Węglowodany: 50,4 g.

0 wyświetlenia