gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Fusili z kurczakiem i pikantnymi pomidorami


Makaron fusili, czyli, potocznie mówiąc, świderki.

Z pesto, pomidorami arrabbiata i kurczakiem. Danie bardzo szybkie w przygotowaniu i sycące na długo. Moje dzieci chętnie je zajadają. SKładniki:


300g ugotowanego makaronu z pszenicy durum

209g filet z piersi kurczaka

30g zielonego pesto Baresa

200g pomidorów arrabbiata, z puszki


Pierś z kurczaka drobno pokroiłam, na patelnie wlałam troszkę wody. Mięso posoliłam i dusiłam na wodzie. Gdy mięso było gotowe, dodałam pomidory, aby je podgrzać. Makaron gotowałam dla całej rodziny w jednym garnku, stąd podaję miarę makaronu ugotowanego już. Odłożyłam porcję dla siebie, dodałam pesto, wymieszałam. Na koniec dodałam do niego kurczaka z pomidorami, wymieszałam. Mega szybko, mega smacznie. Całość ma ok. 691 kcal


Białko: 58,1 g

Tłuszcze: 16 g

Węglowodany: 77,1 g

13 wyświetlenia