gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Burrata z twarogiem


Burrata z twarogiem, czyli.. ser z serem. Co zrobić.

A tak poważnie, burrata to ser, który jest tłusty, natomiast niewiele podbija w diecie białko. Dla mnie to istotne, ponieważ to dzięki białku dłużej czuję sytość po posiłku. Dlatego do mojej ukochanej burraty postanowiłam dodać troszkę chudego twarogu, aby odpowiednio zbilansować posiłek. Całość podałam z pomidorem i szczypiorkiem.


Składniki:


200 g sera burrata (1 opakowanie)

102 g twarogu chudego (ok. pół opakowania)

106 g pomidora (1 sztuka)

26 g czarnych oliwek


Przypominam o wyjęciu sera z lodówki odpowiednio wcześniej przed podaniem! Zwykle wystarczy ok. 30 min.


Całość: 660 kcal


Białko: 40,2 g Tłuszcze: 50,4 g

Węglowodany: 12g


Jest to przykład śniadania typowo białkowo-tłuszczowego.

8 wyświetlenia