gotowanie, czysta micha

©2019 by Pyszne poranki. Proudly created with Wix.com

  • Natalia Wawrzyniak

Śledź w jogurcie


Składniki:


280 g śledzi w zalewie z olejem

178 g jogurtu naturalnego

107 g jabłka

103 g ogórka kiszonego

231 g ugotowanych ziemniaków


Jabłko i ogórka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy z jogurtem. Śledzie kroimy na kawałeczki i wrzucamy do sosu. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, podajemy z ziemniakami lub pieczywem. Można dodać szczyptę cukru lub trochę soku z cytryny do smaku.


Wartość dla 100 g śledzi w sosie: 111 kcal

Białko: 6,2 g

Tłuszcze: 6,1 g

Węglowodany: 7,4 g


Całość z przepisu: 472 kcal


Białko: 21,3 g

Tłuszcze: 17,1 g

Węglowodany: 58,3 g

5 wyświetlenia